Hem / Snarkskena

Snarkskena

Snarkskenan SnoreMate är en mjuk bettskena som effektivt motverkar snarkningar. Den passar utmärkt för dig som har normala till svåra problem med snarkning.

Snarkskenan är enkel att tillpassa och har lång hållbarhet.

Snarkskenan finns att köpa på apotek.

Köpställen
Snarkskena Snoremate förpackning

Köpställen loggor för snarkskenan SnoreMate

SnoreMate utsedd till bästa snarkskenan

I ett test av 3 olika snarkskenor blev SnoreMate utsedd till den bästa snarskenan! Det var siten Hälsa som Livsstil som gjorde testen. Läs gärna mer här: https://slutasnarka.se/basta-snarkskenan/

Snarkskenan SnoreMate

Snarkskenan skapar fri luftväg och därmed uteblir snarkningen. Genom att skenan hindrar underkäken och tungan från att falla bakåt och täppa till luftvägarna när du sover så kommer du snabbt bli fri från snarkningarna.

 • Flera vetenskapliga studier visar att snarkskena är ett effektivt hjälpmedel mot snarkning. Länkar till studierna finns längre ner på sidan, klicka här.
 • SnoreMate snarkskena är kostnadseffektiv. Skenan håller cirka 9-12 månader.
 • Bettskenan hjälper även mot tandpressning och tandgnissling.
 • Fri från silikon, latex och ftalater.

Användarinstruktioner hittar du längre ner på sidan, klicka här.

Vad innehåller förpackningen?

 • Formbar bettskena i E.V.A Thermoplast.
 • Hård ask för hygienisk förvaring.
 • Användarinstruktion.

Vem kan använda snarkskenan?

Snarskenan ska användas av vuxna.

Dock ska den inte användas om du

 • har TMJD (Tempro Mandibular käksjukdom) då det kan leda till smärta och obehag i käkleden
 • använder tandprotes
 • inte kan andas genom näsan
 • har kraftigt underbett
 • har kraftigt överbett.

Användarinstruktioner SnoreMate

För att du ska få största möjliga effekt av din snarkskena är det viktigt att passformen blir bra. Öva gärna några gånger på de olika momenten innan du börjar värma och tillpassa skenan på riktigt. Läs framförallt igenom hela instruktionen innan du börjar.

Skenan bör inte kallna så det är därför bra att göra hela processen utan avbrott. Skulle den kallna så går det att börja om från början.

Förutom bettskenan behöver du det här:

 • ett kokkärl med vatten
 • ett kärl med kallt vatten
 • sax eller kniv.

Så här gör du för att anpassa snarkskenan:

 1. Fyll en kastrull med så mycket vatten att snarkskenan kan doppas helt under ytan. Fyll även ett kärl med kallt vatten och ställ åt sidan, det ska användas senare.
 2. Koka upp vattnet så att det kokar livligt. Dra kastrullen åt sidan.
 3. Använd gärna sekundvisare i det här momentet. Håll snarkskenan i skaftet och doppa själva skenan i det uppvärmda vattnet EXAKT 8 SEKUNDER.
 4. Ta upp snarkskenan ur vattnet och skaka försiktigt av den.
 5. Håll nu i skaftet med markeringen TOP uppåt (den sidan skall vara mot överkäken). Skjut fram din underkäke cirka 0,5 cm i en bekväm framskjuten position. Öppna munnen och placera snarkskenan på underkäken. Se till så att skenans ytterkanter inte viker in sig.
 6. Bit samman käkarna i den framskjutna positionen. Bit inte i ytterkanterna.

OBSERVERA! Fördela kraften i bettet jämt och kraftigt över hela skenan med underkäken i framskjuten position, då kommer skenan sitta rakt och kännas bekväm.

 1. Stäng munnen och sug in hårt. Vakuum bildas och skenans kanter sugs in mot tänderna. Pressa samtidigt från insidan med tungan och från utsidan med hjälp av fingrarna genom att ”massera” över och underkäke framifrån och ut mot sidorna för att få en bra anpassning. Fortsätt anpassningen några minuter.
 2. När skenan svalnat tar du försiktigt ut den och lägger den i kallt vatten så den stelnar. Det ska nu synas djupa tandavtryck i hela skenan.
 3. Sätt tillbaka skenan i munnen för att kontrollera passformen.
 4. Om du inte är nöjd kan du göra om anpassningen från punkt 1–7. OBS! skenan ska denna gång endast doppas i 5-6 sekunder i det varma vattnet.
 5. När du känner dig nöjd tar du bort skaftet med en sax eller kniv.

Tips!

Om du skulle råka bita i ytterkanten vid anpassningen, eller om den skulle vika in sig kan du försiktigt snabbt vika tillbaka den med fingrarna, tandpetare eller liknande.

Kallnar skenan går det utmärkt att göra om anpassningen enligt punkt 1–7. Observera att när du anpassar för andra gången ska skenan doppas kortare i det varma vattnet, 5-6 sekunder.

Om du upplever att du inte får tillräcklig effekt kan du pröva att göra om anpassningen och då med underkäken i ytterligare framskjuten position.

Instruktionsfilm tillpassning av SnoreMate snarkskena

 1. SnoreMate Instruktionsvideo tillpassning av snarkskena


Köp din snarkskena här

Vetenskapliga studier

Länkar till vetenskapliga studier som visar att användning av snarkskena är effektivt för att motverka snarkningar. Länkarna öppnas i nya flikar.

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå